Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Сесил Каратанчева сподели разтърсваща история

Сесил Каратанчева сподели разтърсваща история

Сесил Каратанчева довери лична история във Фейсбук. Тенисистката разкри, че тя и семейсвото й са помогнали на хора в нужда.


Ето какво сподели тя:


"Когато е неделя вечер и си седиш в топлия дом, гледаш тв на плазмата си,хладилника ти е пълен,имаш пари в портмонето,колата ти е паркирана долу и може би дори имаш някой заделен лев в банката,тогава не се замисляш,че си по богат от над 70% от хората на планетата. Това е истинската статистика.


Факт е, че всички сме родени с два крака и две ръце,но колкото са хората на тази планета толкова и различните съдби. Някои с работа и къртовски труд постигат много, други с измами и престъпления , а трети едвам свързват двата края въпреки усилията си. За жалост системата у нас с нищо не помага на последните, а с вторите е в пълно разбирателство.


Днес се запознахме с едно българско семейство. Изключително добри и горди хора. Видяхме историята им в една съботна вечер и решихме да помогнем и да отидем при тях. Не ни очакваха,но ни посрещнаха с усмивки,добрина и домашна баничка. Не си взех,беше ме срам. Предположих,че я пазят за малките...


Всички в семейството работят! Въпреки възрастта и здравословните проблеми се борят както могат. Говорихме си доста. Чухме и видяхме от първо лице, за събития и система която не само, че не работи правилно, ами и е жестока и гнила.


Все пак все още се намират и добри хора,които имат по-голяма възможност и са помагали. Разбира се има и много лоши хора, които не знам как успяват да легнат и спят вечер, но това е друга тема.


В къщата има 3 слънчеви и прекрасни малки дечица. Руси коси и големи сини очи ни гледат и изучават. Две момиченца и едно момченце. Когато взех малкия той започна да се усмихва и му се виждаха две малки бебешки зъбчета. Сетих се за моите сестри... Деца от два различни свята. Моите ходят на тенис и ядат каквато поискат храна, а тези нямат почти нищо. И въпреки това беше пълно с усмивки. Постарахме се да им занесем нещо,което да зарадва детското сърце, а за родителите им неща от полза.


Обещахме,че пак ще отидем. И нека кажа сега на "знаещите",там извън София , има български семейства,които работят от сутрин до вечер. Имат деца, които ходят на училище, които имат мечти и които им носят щастие и светлина въпреки немотията. Проблема не е в това,че имат 3 деца, а че нямат нормални условия за живот. Условия, които с часовете труд и работа, които полагат в белите държави,ще могат да имат нормален и човешки начин на живот.


И както един наш журналист каза - "Не е нужно да ходите далеч, до вас със сигурност, има някой на когото може да помогнете".


Истинското мерило е да помогнеш, когато нямаш изгода и знаеш ,че няма как да ти се отплатят. С написаното се надявам да се събуди поне един човек. Съдбата може би е била по благосклонна към вас, но вие може да сте малка свещ в нечий по-тъмен дом", написа Сесил.



Етикети към тази новина:
Сесил Каратанчева



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 2266
Дата: 13.12.2016, 16:32

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Guest, преди 7 години
Guest, преди 7 години
(+6) 6 0
Avatar
Идва Коледа-Рождество ,да се огледа ме около себе си,сигурно има някой около нас,който има нужда от помощ.Нека бъдем дори и помогнем с каквото можем.
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com