И тазгодишното състезание за изработване на коледни и новогодишни картички, организирано от Училища „Европа“ - Ботевград, се провежда с благотворителна цел. В него се включиха повече от 87 ученици. Те изработиха над 130 поздравителни картички за Коледа и Нова година. Тъй като тази година изработените картички бяха изключително равностойни, от ръководството на училището решиха да излъчат победители само в три нови категории.


В състезанието за „Най-рано изработена и предадена картичка“ на първо място се класира Мария Татарова. За „Най-много изработени картички от един ученик“ журито определи двама участници да заемат първото място – Бисерка Ангелова и Венцислав Иванов. В надпреварата за „Най-масово участие на група“ - победители са децата от група S2b (6-ти клас).


За всички участници в състезанието имаше награди – лакомства, предоставени от Училища „Европа“. 


Коледните картички, изработени от учениците на Училища „Европа“ – Ботевград, ще участват в благотворителната инициатива „Децата правят добрини – помогни и ТИ“ в подкрепа на изграждането на мултисензорна стая за деца със специални потребности. Базарът ще се проведе днес - 20 декември, от 14:30 часа във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Организатори на базара са Община Ботевград, детски градини от общината, Училища „Европа“ - Ботевград и Младежки общински съвет.


Заповядайте!