И тази година състезанието за изработване на коледни и новогодишни картички, организирано от Училища „Европа“ - Ботевград, се провежда с благотворителна цел. Възпитаниците на училището изработиха около 70 поздравителни картички за Коледа и Нова година.


На първо място в категория „Рисувана картичка“ победители са: от ниво P1-Sst – Румен Ванцов (Sst) и Михаела Едуардова (Р1) – Правец, и от ниво S1-S5 – Ивет Китова.


В надпреварата в категория „Апликирана картичка“ победители са: от ниво P1-Sst – Веселин Арбов (Sst) и Божидар Ангелов (S2), и от ниво S1-S5 – Бисерка Ангелова (S5) и Радина Тодорова (S3).


В състезанието за „Най-оригинална картичка“ на първо място се класираха двама ученици - Иван Иванов – (Р2) и Даяна Иванова – (Р2) - Правец. За „Най-много изработени картички от един ученик“ журито определи Симона Иванова - (Sst). В надпреварата за „Най-креативна картичка“ първа е Петя Христова (S3), в категорията „Най-голяма картичка“ победител е Радославка Найденова – (Р2) – Правец, а за „Най-малка картичка“ – Никол Котова – (Р2).


Коледните картички, изработени от учениците на Училища „Европа“ – Ботевград, ще бъдат разпродадени в самото училище, като със събраните средства ще бъде подпомогната благотворителната инициатива на Община Ботевград – „Сподели Коледа“.