С подписването на Протокол № 2, вчера 31 май, беше положено началото на работата по саниране на сградния фонд на ДЯ „Патиланци”. Събитието съвпада с годишнината от създаване на яслата, което е един прекрасен подарък за рождения й ден.
Проектът се финансира от Националния доверителен еко фонд.
Протоколът беше подписан в сградата на Общинска администрация в присъствието на  Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, заместник-кмета инж. Стефан Борисов, представители на Националния доверителен еко фонд, представители на фирмата-изпълнител „Климатроник“ ЕООД, на строителния надзор  „БУЛ-КЛИМА“, Юлия Митова  - главен специалист „ПиС“ и Силвия Хартарска – главен инспектор „КРиНС“ в Община Етрополе.
Договорено е топлинно изолиране на външните стени чрез полагане на топлоизолация EPS с дебелина 8 см.; топлинно изолиране на покрива на сградата с топлоизолация и полиетиленово фолио; подмяна на сградната инсталация и отоплителни тела; монтаж на соларна помпена група за колектори за осигуряване на топла вода в сградата.
Освен на сградата на Детска ясла „Патиланци“  енергоспестяващи мерки ще бъдат изпълнени и в сградата на кухненския блок: топлинна изолация на външни стени и топлинно изолиране на покрива.
Срокът на изпълнение на проекта е 50 дни.
След подписване на протокола, кметът Димитър Димитров и екипът му, представителите на Националния доверителен еко фонд, представителите на фирмата- изпълнител и на строителния надзор посетиха строителната площадка.