Фирма "Транскейбъл", собственик на телевизия "Ботевград",  е закупила 100% от дяловете на другия кабелен оператор в Ботевград - ТОП ТВ, научи botevgrad.com.

Сделката е била реализирана в края на тази седмица.

Преди няколко дни се появи информация, че единият от съдружниците в ТОП ТВ - благоевградската фирма "Център сервиз", продава своите дялове, представляващи 56% от капитала на дружеството. В общественото пространство веднага започнаха да се спрягат имената на потенциални кандидат-купувачи, сред които етрополски бизнесмен и собственикът на телевизия "Ботевград".

В началото на седмицата открит интерес към закупуване на дяловете прояви и община Ботевград. В четвъртък дори, с решение на Общинския съвет, бе упълномощен кметът Георгиев официално да преговаря за закупуването на предлаганите дялове.

В хода на преговорите с кандидат купувачите за 56-те процента от ТОП ТВ се оказало че другите двама съдружници в кабелния оператор - Георги Йотов - концесионер на язовир "Мали лаг" и Маргарита Вутова, майка на бизнесмена Цветан Цеков, собственик на охранителната "Арми форс", също са решили да продадат своите дялове.  Така сделката е била реализирана при 100 % продажба на дяловете на ТОП ТВ.

Абонатите на ТОП ТВ вече могат да сключват договори за предоставяне на услугата "кабелна телевизия" с фирма "Транскейбъл" на касата на телевизия "Ботевград" - съобщиха от новия собственик.

Върху интернет мрежата на ТОП ТВ вече оперира "Атлантис Нет" и абонатите, ползващи тази услуга, могат да подпишат своите нови договори за интернет в Атлантис центъра, който се намира в комплекс "Форум".