"Нова телевизия" беше продадена на водещата международна компания в сферата на електронните медии "Модърн таймс груп". Сделката на стойност от 620 милиона евро включва продажбата на 100 процента от активите на "Нова телевизия", "Нова плюс" и 80 процента от списание "Ева".

Влизането в сила на сделката трябва да бъде одобрено от регулаторните органи и да бъде финализирано в рамките на три месеца от сключването й.

Вицепрезидентът на "Антена груп" Теодор Кирияку заяви, че сделката е още един пример за успешната дейност на неговата компания при инвестирането във и развитието на водещи медии.

"Талантливите мениджъри и служители на НТВ допринесоха в огромна степен за развитието на медията като един от най-бързо развиващите се телевизионни канали в тази част на Европа", подчерта Кириаку.

Не се очакват промени в мениджмънта. Силвиа Зурлева остава управител на „Антена-България” и председател на борда на директорите. По думите й голяма част от парите по сделката ще бъдат инвестирани в България по различни проекти, както и и изобщо на Балканите.