Всеки път, появявайки се в ефир, кметът на Ботевград г-н Г. изрича по една опашата лъжа. Поредната измислица излезе от уста му тази сутрин в предаването “Здравей, България” на Нова ТВ. На въпроса на водещата, свързан с разследването на Васил Иванова за луксозните служебни автомобил на кметовете, Георги Георгиев набързо скалъпи следното оправдание: „Автомобилът, на който се возя, е на 10 години, BMW Х5. Мисля, че го закупихме нЕкъде за 39-40 000 лв… , преди 8 – 9…, в началото на втория мандат. Значи осем години.”.


За зла участ на Георгиев,  жителите на Община Ботевград съвсем не са късопаметни, Те много добре си спомнят как бе закупен служебният джип, на който той се вози от 2008 год. насам. Автомобилът струва 110 000 лева на данъкоплатците. В сумата е включен и данък добавена стойност.


За  закупуване на втория кметски джип общината проведе процедура „открит конкурс”. Критерият за оценка бе „икономически най-изгодна оферта с оглед на показателите: цена, срок на доставката, гаранционен срок”. Откритият конкурс бе спечелен от фирма „Барези”, чийто собственик – Тихомир Нинов, е от приятелския кръг на кмета. Публично достояние е, че въпросната фирма редовно печели и обществени поръчки за строителство и ремонти на общински обекти.


Возилото - марка BMW, номер СО 7997 -  общината закупува с постъпилите средства от продажба на лек автомобил BMW „Х5”, ДК № СО1000 АВ, обявен за 50 000 лева и продаден на търг за сумата от 60 000 лв. Към тази сума бяха прибавени още 50 000 лева, отпуснати от общинския бюджет. Решението за осигуряване на средствата бе взето от Общинския съвет с 20 гласа „за”, 6 „против” и 1 „въздържал се” на 31 юли 2008 год.
 
След реализиране на продажбата botevgrad.com излезе с публикация, в която съобщи: „След като 2.5 години кара BMW X5, кметът го продаде на фирма „Барези”, от която преди това го купи.”. Информацията не бе опровергана от общината.


От наличните факти излиза, че сделките със служебните джипове на кмета се осъществяват само и единствено с фирмата на Тихомир Нинов, което, от своя страна, буди сериозни подозрения.


В предаването на НоваТВ стана дума и за мащабния строеж на дъщерята на Георгиев в местността „Камен дол” в землището на Новачене. По думи на кмета, тя не строи хотелски комплекс, а къща за гости, която все още била на ниво „нулев цикъл”. Дали твърденията му отговарят на истината, може да се види на снимките, които публикуваме.