И тази година, в ранния следобяд на 29 януари, бог Сабази слезе от Планината и благослови Етрополе и етрополци.
Насъбралото се множество чакаше с нетърпение появата му. Дойде се заедно с голяма свита от туристи, прекарали тази нощ на вр. Свети Атанас. Начело с духовата музика. Посрещна го цялото ръководство на града. А той от своя страна накичи главите им с бръшлянен венец за здраве.
След божествената благословия, кметът Димитър Димитров го посрещна с думите „добре дошъл” през вековете до наши дни. В негова чест беше и песента от ВГ „Димана” с ръководител Диляна Гоцева.
А групата от Сдружение „Традиция” го посрещна със залпов салют.
След това, кръшното българско хоро се люшна на площада. Хванаха се млади и стари, малки и големи. Към хорото ги подкани духовата музика при НЧ „Тодор Пеев-1871”.
Впечатлението, което остави у хората днешния ден беше като за пазник, а не за „театро”, с което се цели да се съхрани и предаде традицията.
Празничното настроение беше подплатено от стройната организация,  от слънчевия ден и от липсата на пиянски изцепки.
Честит празник! Това е кулминацията на поредицата от зимни празници в Етрополска община, които също се организират от много години.
След този ден може да се каже, че пролетта вече се усеща. Така, както са я усещали древните траки и поколенията етрополци през вековете.


Водещ на празника беше Иван Чиков.