По заповед на Министъра на Вътрешните работи са изготвени информационни писма с името и координатите на районния инспектор, отговарящ за съответната територия, контактите на дежурните части на районните управления и областните дирекции, както и на дирекциите „Инспекторат“ и „Вътрешна сигурност“ в МВР трябва да достигнат до всеки вход на жилищна сграда в градовете, селата и вилните зони.
Съгласно дадените разпореждания незабавно е създадена организация за размножаването и вече е приведено в изпълнение раздаването на писмата на територията на РУ- Етрополе.
С цел активна комуникация с гражданите по местоживеене и бърза връзка с полицейските служители, обслужващи района им; обратна връзка  с гражданите чрез предоставената им възможност за подаване на сигнали или предложения за подобряване работата на полицейските служители.
Това е една от приоритетните задачи на ръководството на МВР за възстановяване на връзката между районните инспектори и гражданите.
РУ на МВР – град Етрополе уведомява жителите на община Етрополе, че за ефективна комуникация на служителите на МВР с гражданите по местоживеене е създадена организация за получаване на информационни писма от РУ – Етрополе до управителите на етажна собственост, собствениците, обитателите и ползвателите на самостоятелни обекти в Община Етрополе. Информационните писма имат за цел запознаване на населението с полицейските служители и телефоните за връзка при необходимост.