С 17 гласа „за” и 4 „въздържал се” Общински съвет - Ботевград се произнесе каква да бъде позицията на общината в предстоящото заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – София област. Както вече сме Ви информирали, то е насрочено за 17 февруари в областната администрация.  


Съгласно решението на местния парламент от извънредната сесия днес, кметът Иван Гавалюгов, който е представител на Община Ботевград в Асоциацията, трябва да гласува „за” по три точки от дневния ред: приемане на отчет за дейността на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – София, за 2016 год.; приемане на отчет за изпълнение на бюджета на Асоциацията за същия период; приемане на бюджет на Асоциацията по ВиК за настоящата година. 


По точка четвърта от дневния ред – „Други”, кметът да гласува по своя преценка и в интерес на общината, реши още ОбС.      


По време на сесията Иван Гавалюгов информира съветниците, че за миналата година общината е внесла членски внос в Асоциацията, който е в размер на 2 300 лева. Той подчерта, че първият реален позитив за Община Ботевград като член на организацията е безвъзмездна финансова помощ за изготвяне на проект за подмяна на водопровода в селата Трудовец и Врачеш. Средствата – в размер на 82 000 лева, са отпуснати от държавния бюджет.