В днешния втори полуфинал на Купата баскетболистите на Балкан бяха на косъм от класиране на финала за трофея. Те изпуснаха победата срещу Лукойл Академик след петминутно продължение с 80-79 /28-17, 12-17, 20-18, 13-21, 7-6/.


В средата на допълнителните пет минути те имаха аванс от 3 точки - 79-76, но за огромно съжаление както на тях, така и на многобройните им привърженици, не могаха да го задържат. Съперникът им вкара два коша, а балканци не успяха и утре ще играят за бронзовите медали с домакиите от Академик Бултекс 99, който в първия полуфинал бе разгромен от Берое с 83-65.


Отново страхотен мач изигра Травис Даниълс, който стана топреализатор с 19 точки и направи дабъл-дабъл с овладените 16 борби. Втори по резултатност със 17 точки е Амин Хот, той има и 5 асистенции. Станимир Маринов е с 13 точки и е втори по коефициент след Даниълс. Силно игра и Радослав Кочев, който напусна за 5 фаула с 15 реализирани точки. Повече се очакваше от Секулович, който е с 8 точки и само 4 борби. За Тимъ от Правец 20 точки вкара Гибсън, със 17 е Зак.


Браво на момчетата и на треньорския щаб! Те показаха, че могат да играят добър баскетбол и в камерен състав. Както и когато някои от основните играчи, като Амин Хот, Цветкович и Кочев напуснаха за 5 фаула. А дори и когато реферите се изгавриха със старши треньора Небойша Видич, като го изгониха  от залата за две последователни технически нарушения. Може нивото на родния мъжки баскетбол да не е добро, но още по-зле е това на съдийството. С малки изключения, но в тези изключения не влизат тримата, ръководили втория полуфинал - Владимир Цеков, Искрен Манолов и Николай Цинцарски.


Въпреки че преди началото на турнира не бе слаган в сметките - мнозина предричаха, че ще си тръгне още след първия ден -  Балкан показа зряла игра. След като на четвъртфинала прати у дома Рилски спортист, днес имаше невероятната възможност да отстрани и предварително считания за лидер и фаворит за купата тим от Правец.


В първите два мача в Пловдив балканци показаха съвсем друго лице от последните две срещи в НБЛ. Дано продължат така и в третия етап на размененото гостуване, което започва следващата седмица.