Изминалия уикенд се оказа изключително успешен за състезателите на "Сунг - ри Ботевград". На 05.02., в Марибор, Словения, Владимир Далаклиев и Калоян Бинев спечелиха съответно сребърен и бронзов медали на международния турнир по таекуон - до, ниво G1, "Словения оупън". В категория 68 кг. мъже, Влади Далаклиев преодоля 4 съперника, за да достигне до финалната среща в категорията, изправяйки се срещу добре познатия му Иван Пурешевич от Сърбия.  До момента Пурешевич няма официална победа над Владимир, като статистиката помежду им е 3 - 0 победи в полза на Далаклиев, но в Словения, спортния шанс беше на страната на сърбина и той успя да спечели финала с минимална разлика, с резултат 6 - 5. Основната причина за загубата на Далаклиев е натрупаната умора от изиграните тежки срещи, по-големия брой мачове (Пурешевич не игра полуфиналната среща, поради отказ на противника му) и болките в коленете, причинени от удари в предходните срещи.


С резултата си от Словения, Влади не само увеличава точковия си актив за Световната ранглиста, но и записва ново отлично представяне на международните турнир от клас G1. Да припомним, че в четирите турнири, на които участва след възстановяването си от травмата в коляното, Влади е спечелил 3 медала - в Хърватска, Германия и Словения, и продължава възходящата линия на своите международни представяния.


Калоян Бинев в категория 58 кг. мъже най-накрая се "отпуши" и спечели бронзовото отличие. В предишните си участия на турнири при мъжете, Калоян в повечето случаи биваше спиран преди влизане във финалите и не успяваше да реализира призово класиране, но този път, отличната му игра му донесе така желаното отличие. След спечелени три оспорвани срещи, Калоян стигна до полуфиналите, където загуби със "златна точка" от състезател на Беларус, не без помощта на съдиите. Реферът на срещата буквално засипа с наказания Калоян в редовното време, докарвайки мача до продължения, след което страничните рефери отбелязаха победната точка за беларусина, отчитайки му "въздушен" удар с ръка.


В друга част на Европа, в Испания, Симеон Попов завоюва два сребърни медала на първенството на Валенсия по таекуон - до, дисциплина "пумсе" (форма). 


Той спечели отличията в индивидуалната надпревара и при екипите - двойка. Симо, също като Влади Далаклиев, пропусна състезанията през миналата година, но сега отново се завръща на дожанга и към него са насочени надеждите на клуба за добро представяне на предстоящите международни турнири в дисциплината "пумсе", в това число и предстоящото Европейско първенство.