В днешния си брой вестник “24 часа” публикува голямо интервю с народния представител от БСП  Георги Близнашки. В него той заявява, че: “В момента богатите и свръхбогатите в нашето общество се освобождават от своята отговорност към другите. Не може да се създава икономически просперитет в парникови условия, тези хора трябва да се конкурират в една нова среда. Европейският съюз не е просто място, където се разпределят пари, всеки трябва да доказва своето право на съществуване”.

На въпрос какви тенденции и крила има в БСП депутатът отговаря: “За БСП е от огромно значение да намери себе си. Да стъпи на здрава почва и отново да се превърне в това, което всички очакват от нея – партия на социалната справедливост. Никой в България няма нужда от партия менте, пък била тя  и социалистическа”.

След критичня доклад на ЕС за България през юли Георги Близнашки  призова трима министри да си подадат оставките. На въпрос още ли настоява транспортния, финансовия и министърът на регионалнато развитие да си ходят Георги Близнашки отговаря следното:
“Категорично. Съображенията ми са принципни – след като са допуснали такъв сериозен провал в ръководения от тях фонд, трябва да понесат своята отговорност. Въобще в България / ще се позова на втория човек на посолството в Германия у нас доскоро Клаус Щрамайер/ се наблюдава една странна смесица от комунистически манталитет и неубуздан капитализъм. Време е да започнем да въвеждаме ред в нашето общество. Има правила на цивилизования живот. Политическата отговорност, респективно подаването на оставка,  е един цивилизован начин за раздяла с властта”.