Десетокласничките от ТПГ „Стамен Панчев”, специалност „Телекомуникации”, Маргарита Андреева и Йорданка Петкова ще представят училището в регионалния кръг на състезанието „Мога и зная как”, който ще се проведе на 24 март в Габрово. Тя е постигнала висок резултат в предварителния кръг, който включваше теоретична част по приложна електротехника и практическо занятие – създаване на устройство по зададена електронна схема.  


Маргарита Андреева получи общо 96 точки /от 100 възможни/ и изпревари участниците от ПГ по КТС – Правец, ПГТМ „Христо Боев”, гимназията по телекомуникации в София. Тя се подреди непосредствени след участника от елитната Видинска гимназия, съобщиха от ръководството на ТПГ „Стамен Панчев”. 


Отборите на училищата, участвали в надпреварата – общо 60 от три региона в страната, се оценяват от трима специалисти, представители на търговска верига ЕЛИМЕКС. До регионален кръг се допускат първите шест отбора от трите региона в страната. Класираните на първите две места ще се състезават на национално ниво. 


Ръководството на училището поздравя своите възпитаници за отличното представяне, както и учителите, които ги подготвиха – инж. Събева, инж. Мишева и г-жа Декова. 


Утре – 11 март /събота/, професионална гимназия „Стамен Панчев” ще бъде изправена пред ново предизвикателство, а именно да се представи подобаващо в поредното национално състезание – „Най-добър техник в машиностроенето”, което ще се състои в Горна Оряховица. Отборът на учебното заведение се състои от двама ученици, съгласно условията на надпреварата, които са премили успешно предварителния кръг. Да им пожелаем успех!