Община Ботевград е осигурила финансиране по проект за дневен център, предназначен за деца с увреждания.  Средствата ще бъдат отпуснати по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Стойността на проекта е около 400 000 лева. Предстои подписване на договор между Община Ботевград и Министерството на труда и социалната политика. Проектът ще се реализира за период от две години. 


Дневният център ще бъде разкрит в сградата на ОУ „Васил Левски” -Ботевград. За тази цел ще бъдат извършени необходимите инфраструктурни промени по Оперативна програма „Региони в растеж”. 


"Дейността на Дневния център ще бъде като разширена функция към Центъра за социална интеграция и рехабилитация, който също бе изграден по спечелен проект на общината през миналата година, а впоследствие стана делегирана от държавата дейност", обясни кметът Иван Гавалюгов.


В Дневния център ще се предоставят целодневно услуги на деца с увреждания.  А какви ще бъдат те, от общината се ангажираха да съобщят след подписване на договора със социалното ведомство.