Неприятна загуба у дома допусна футболният отбор на Балкан. Днес в среща от 21 кръг на Югозападната трета лига зелените отстъпиха на гостуващия Пирин Разлог с 0-1.


Мачът започна много лошо за домакините - още в 3-та минута реферът даде спорна дузпа за Пирин Разлог и Джейхан Зайденов бе точен от бялата точка. Най-чистото положение за израняване бе в средата на полувремето след добра атака, но балканци нямаха шанс след удара с плонж.


В началото на второто полувреме - в 49-та минута, Пирин Разлог изпусна да удвои след грешка в защитата на домакините. А седем минути по-късно влезлият като смяна играещ треньор на Балкан Иван Редовски не можа да отбележи от близко разстояние - ударът му с глава мина над гредата.


След това играта се изостри. Главният съдия Мартин Спасов от Перник бе много по-търпелив срещу действията на гостите и показа различен аршин при отсъжданията. Футболистите на Пирин, които в този мач извършиха огромен брой нарушения, останаха с човек по-малко, когато в 74-та минута за втори жълт картон бе изгонен Благой Родов. Балканци обаче не можаха да се възползват от това. В последните минути реферът изнесе нарушение в наказателното поле на Разлог извън пеналта и така Балкан загуби този важен мач с 0-1.


В междинния кръг в сряда, 22 март Балкан гостува на Миньор Перник.


Резултати от 21 кръг:


Сл. герой - Миньор Пк           5-1


Стр. слава - Беласица            2-2


Свобода Пещера - Германея  3-1


Велбъжд - Ботев Ихтиман       1-0


Марек - Пирин ГД                 0-0


Вихрен - Хебър                    1-1


Р. спортист - Симитли            отл


Чепинец - Етрополе              отл