В мач от днешния 13 кръг на Югозападната трета лига футболистите на Балкан се издъниха като домакини срещу Пирин Разлог, като загубиха с 2-4. В интервала между 25-та и 34-та минута те допуснаха да им бъдат отбелязани три гола. И то след като до този момент играеха по-добре, бяха по-активният отбор, създадоха доста положения, но поне на два пъти не можаха да отбележат от много удобни позиции.


В 25-та минута Пирин Разлог откри без да има положение за гол. При един ъглов дар за гостите топката бе избита от вратаря на Балкан и пред наказателното поле Николай Димитров го прехвърли за 0-1. Само две минути след това отново той направи 0-2 след ситуация, за която домакините остро протестираха, че е имало засада. Още по-студен душ играчите на Балкан получиха в 34-та минута, когато француцинът в сътава на гостите Максим Анголи бе точен за 0-3.


След този крайно неочакван развой треньорът на Балкан направи две смени. Играта напуснаха Ясен Георгиев и Ангел Ангелов, вместо тя се появиха Георги Кременлиев и Михаил Георгиев.


Минута преди края на първото полувреме бе отсъдена очевидна дузпа в полза на Балкан за спъване на Петко Петков в наказателното поле. Ударът от бялата точка на Емил Колев бе спасен от вратаря, но реферът Димитър Буров повтори изпълнението, тъй като вратарят на Пирин бе в движение при удара. Този път зад топката застана капитанът Здравко Атанасов, който бе точен за 1-3.


Още от началото на второто полувреме домакините упражниха тотален натиск. Гостите обаче се бяха подредили добре и играеха доста енергично в халфовата и защитната линия. Нещо повече, в 59-та минута се възползваха от досадни грешки на Балкан първо в средата на терета, а след това и пред наказателното поле, и резултатът стана 1-4 с гол на Радослав Лефтеров.


Натискът на Балкан продължи до края на мача, но бе безплоден. Само в 79-та минута домакините се възползваха втора дузпа в тяхна полза, която бе вкарана от Кристиян Ковачев. Но това бе всичко, което можаха да направят до последния сигнал. Балкан - Пирин Разлог 2-4.


Любопитното бе, че в първите 12 кръга играчите на Пирин изоставаха от Балкан с 3 точки и бяха отбелязали само 6 гола. А днес само в една среща вкараха 4. И събраните точки вече се изравниха - по 15.