Повече от 200 търговци  са заявили участие във Великденския събор на Ботевград, който ще се проведе на 16 и 17 април. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на редовния брифинг с медиите днес. 


„Всички търговски петна, които сме определили в парка, са отдадени под наем за разполагане на временни търговски обекти по време на събора. Осигурили сме и необходимите пространства за пешеходни зони, така че посетителите да се разхождат спокойно, да се наслаждават на богатата програма, която сме подготвили, и децата да се забавляват, обясни Гавалюгов. –Това че всички площи, които предложихме тази година, са разпродадени, предвещава едно много сериозно събитие, което пък ще е едно сериозно изпитание за организаторите – Община Ботевград, за осигуряване на нормалното му протичане.  За тази цел сме провели разговори с ръководството на районното полицейско управление за осигуряване безопасността на хората, които ще дойдат на събора. Разбира се, дирекцията по обществен ред и сигурност също ще следи за спокойното протичане на събитието”, допълни той. 


Предпоставка за големия интерес към Великденския събор на Ботевград ще бъде и богатата празнична програма, в която ще участват популярни български изпълнители, напомни кметът Иван Гавалюгов.