Заради коронавируса няма да се състои традиционният Великденски събор на Ботевград тази година. Това съобщи кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов пред местните медии днес. Поради епидемията от Ковид-19 съборът не се проведе и през миналата година.


„Великденски събор в Ботевград тази година няма да има, или поне няма да го организираме така както беше преди пандемията. Причината е ясна – това е събитие с голям мащаб и няма да можем да го проведем при спазването на всички противоепидемични изисквания. Когато има програма, певци и музиканти, има и струпване на много хора на едно място, което в тази ситуация никак не е препоръчително“ - обясни градоначалникът.


Великден и съборът на Ботевград няма да останат неотбелязани. От Община Ботевград подготвят великденска украса, както и събития в градския парк, предназначени за малките жители на града. Вероятно ще бъде реализирана и някоя от проявите от предходните години, например освещаване и раздаването на великденски козунак от местното дружество „Орханиец“.


„Надявам се догодина да нямаме пречки да проведем събитието, което през годините стана най-очакваното и емблематично за града ни“ – допълни кметът Гавалюгов.