Близо година откакто се развива в Ботевград, боксът вече постигна и първите си успехи. След спечелените няколко медала от различни турнири, дойде и първата шампионска титла. На държавния шампионат в Русе преди седмица златен медал в тежката категория +76 кг при момчетата, родени 2003-2004 година, завоюва 14-годишният Ангел Венциславов Цанков. До титлата ученикът от ГПЧЕ Правец  стигна след победи и в трите си двубоя - в първия отказа съперника си още в първия рунд, във втория надделя по същия начин, а в битката за златото спечели по точки с 2-1 гласа. От Русе в Ботевград дойде още един медал - бронзов на Найден Николаев в категория 74 кг.


Тренировките на боксьорите се водят от Пейчо Багдатов, на когото съвсем скоро му предстои да се дипломира в НСА - специалност Бокс и Кикбокс. Той е и председател на боксовия клуб Балкан, в него е още и юристът Марсел Методиев. Заниманията се провеждат в един от салоните на бившето ДПУ, за което от клуба плащат съответния наем. Тренират 16-17 души, между които има и няколко момичета.


Един от най-обещаващите млади боксьори в клуба е Любен Маринов. 15-годишният ботевградчанин през януари взе златния медал в първенството на столицата, като победи съперниците си и в двете срещи. Златен медал от същия турнир, но в категория до 32 кг, взе и Благовест Маринов.