Днес в зала "Георги Христов" започна II кръг от Държавното лично и отборно първенство по бокс за жени и девойки. Състезанието, в което участват над 100 състезателки от 45 клуба от България, ще завърши на 14 октомври. Входът е свободен.


Шампионатът бе открит от изпълняващия длъжността кмет на община Ботевград Борис Борисов. Той приветства всички участници.


"Преди три години боксът в Ботевград едва прохождаше. Но в този период бяха проведени няколко турнира, и то международни. А сега за първи път нашият град е домакин и на кръг от държавния шампионат. Поздравления за развитието на този спорт в Ботевград и за стройната организация към Пейчо Багдатов, който е и президент на Боксов Клуб Балкан, както и към президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински От името на община Ботевград мога да декларирам, че тя и занапред ще съдйства за развитието на спорта и в тази връзка искам да съобщя, че днес бяха преведени 2500 лева за организирането на този турнир", каза в словото си Борис Борисов.


Боксов клуб Балкан ще участва с пет състезателки при девойките. В държавния личен и отборен шампионат имат право да участват и отбори от чужбина. От това се възползваха боксьорки от Италия, Румъния и Кипър.