Срещата с Корнелия Нинова – председател на НС на БСП беше заредена с много очаквания. Най-вече заради отпадането на инж. Владимир Александров в класацията за народен представител от листата на БСП, най-вече заради недомислици в Изборния кодекс.
В малкия салон на читалището в Етрополе на 12 април бяха дошли не малко хора да чуят истината на този и други въпроси.
Оценката, която Нинова даде за представянето на Етрополска община на последните избори беше повече от положителна. „Първо, да ви поздравя със страхотния резултат – с тези думи тя се обърна към присъстващите в залата, а в тяхно лице и към всички от общината, допринесли за победата на БСП. – Резултатът тук е един от най-добрите за страната. За което ви благодаря!” Като коментира случая с Александров, каза че станалото при него е един от многото слубаи в страната, като го има и при други партии. Това поставя на дневен ред въпроса с Изборния кодекс.
Въпреки второто място на изборите, БСП е с най-добър резултат от няколко години насам. Не само като подадени за нея гласове, а и като брой народни представители. 
В направената от нея оценка за изборите, тя не скри и грешките на партията по време на провеждането им. Включително и грешки, допуснати от самата нея. Използвано извън контекста, нейно изказване за демократичните процеси в страната, доведе до това опонентите да класифицират БСП като недемократична партия. Това твърдение наистина не е вярно, защото това беше доказано и чрез промените в самата партия: определяне на мандатност на нардоните представители и в ръководството на партията, прекия избор на председателя на партия. Да няма съвместяване на постове в партията и държавата, предстоящата смяна на 18 областни партийни ръководители и в състава на изпълнителното бюро поради избирането им за народни представители.
Непосредствено след изборите е започнал и натиск за съставяне на т.н.”голяма коалиция” с ПП ГЕРБ. Дори преди няколко дни Бойко Борисов е предложил тя да оглави народното събрание. Най-високият пост при парламентарна република, който тя отказа категорично. Все неща неприемливи от БСП, поради което партията остава в опозиция. Партията няма да отстъпи от предизборната си програма и ще работи през цялото време за реализирането й.
Експозето, което Корнелия Нинова направи предизвика много въпроси от страна на публиката:
- как ще се реши казуса по принципа за отседналост, станала особено актуален в последно време.
- повишаване доходите на работещите.
- несправедливостите в пенсионната система.
- премахване на делигираните бюджети в училищата.
- повече български храни и стоки на пазара.
- продължение на ремонта на пътя Етрополе-Златица.
- подобряване на системата за майчинството.
- депутатите, които са пенсионери да не взимат заплата.
- БСП да има своя национална телевизия.
- изразяване на конкретната позиция на партията по отношение на случая с бомбандировкита на САЩ в Сирия и по всички други международни въпроси.
- позицията на БСП по случая с Елена Поптодорова.
След като отговори на тези и други въпроси Корнелия Нинова подчерта, че и като втора политическа сила в парламента, партията е алтернативата на ГЕРБ и ще продължи борбата за защитаване интересите не само на своите избиратели, а на всички българи във и вън от страната.