Тази вечер актьорът Ивайло Захариев беше гост на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ в Ботевград. На събитието присъства и съпругата му – Миряна Захариева, както и Александър Кръстев - създател на най-голямата българска онлайн медия за книги и четене „Аз чета“ (azcheta.com). Срещата се състоя в детския кът на библиотеката.


Ивайло Захариев, познат като ченгето Мартин от сериала на БНТ „Под прикритие“, разговаря със своите фенове и любители на четенето на теми, свързани с литературата и присъствието й в нашия живот. Той запозна участниците в срещата с усилията, които полага в съчетаването на успешна актьорска кариера в театъра, киното и телевизията, турнетата, бащинството и съпружеския живот, както и отстояването на граждански позиции.


Според Захариев: “Четенето е неразделна част от живота на актьора както в киното, така и в театъра. Всеки герой, в чиято кожа трябва да влезеш, първо е получил своя живот на хартия.“.


И тримата гости на днешната среща-разговор прочетоха пред събралите се граждани и ученици от ПГТМ "Христо Ботев" и ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" кратки откъси от книгата на Реймон Кьоно „Упражнения по стил“.


Срещата на актьора Ивайло Захариев с ботевградската публика тази вечер бе част от Националната кампания „Маратон на четенето“, в която библиотека „Иван Вазов“ се включва за поредна година.