Националите ни спечелиха 42 медала на първенството на Стария континент в Ливърпул и се наредиха на трето място в комплексното класиране след Русия и Украйна. Активът на българите е 11 златни, 11 сребърни и 20 бронзови отличия.


В зала "Ехо Арена" в града на Бийтълс мереха сили 786 състезатели от Европа. Състезателите на Таек-кион се завърнаха с 2 сребърни и 3 бронзови медала.
В своя дебют при мъжете вице европейски шампион в категория +85 стана Николай Петков, който отстъпи с една точка на световния шампион Денис Марцевич, който по-късно завоюва и европейската шампионска титла.
Пламена Иванова спечели два бронзови медала на специална техника и отборен спаринг при девойки - старша възраст.
Евгения Иванова завоюва сребро на отборния спаринг при девойки - младша възраст.
Цветомир Йолов остана със бронз след оспорвана среща с украинец в кат.57 кг. юноши - младша възраст.
Габриел Витков бе елиминиран от руснакa Игор Наумов, който го поведе с една точка в последните 15 секунди на мача в най-оспорваната и многобройна категория -57 кг. при юноши - старша възраст, където имаше 16 състезатели. По -късно Наумов стана европейски шампион в категорията.


В същото време други трима състезатели, трениращи под ръководството на Борислав Витков взеха участие в държавното първенство по Кик бокс-лайт контакт в Габрово.
Цветелин Кръстанов безапелационно стана шампион в кат. до 52 кг. при юноши -младша възраст. Христо Велчев спечели шампионската титла в тежката катег. до 94 кг.
Поради грешка в жребия Христо Цаков, който е юноша, се наложи да мери сили при мъже категория 69 кг..Това не му попречи и, след две победи, грабна златото и стана шампион в категорията.


На 03 и 04 юни  клуб Таек-кион ще бъде домакин на VI-я републикански турнир за деца, юноши и девойки, който ще се проведе в зала Арена Ботевград.


Текст и снимки: Борислав Витков