327 състезатели от всички клубове в страната взеха участие в тридневното Държавно първенство по Таекуон-До ITF, което се проведе при отлична организация в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. В дисциплините „спаринг“ и „силов тест“, разделени във възрастови групи от юноши, девойки, мъже, жени и ветерани, таекуондистите показаха майсторски умения пред многобройната публика, която беше дошла да гледа на живо.


Местният клуб „ТАЕК-КИОН“ взе участие с осем състезатели и се завърна със 2 златни  1 сребърен и 4 бронзови медала


Цветелина Георгиева за пореден път се утвърди като лидер и взе златото в категория -60 кг. при девойки старша възраст.


Виолина Белякова, в категория – 50 кг при 13-14-годишните момичета, се пребори с тежката конкуренция и също спечели злато.


Никол Кожухарова е една нова надежда на „Таек-кион“. При девойки младша възраст в 45 килограмовата категория, Никол стигна до финалите, но малко не и достигна да победи националната състезателка от Пернишкия клуб „Калоян Ладимекс” и остана на второ място.


Калин Петков в една от най-тежките категории при юноши младша възраст – 60 кг. стигна до полуфиналите, но загуби от представител на Благоевградския клуб „Фолкън“, който по-късно стана пръв в тази категория. Така Калин остана на трето място.


Георги Петров, който играе при юноши младша възраст в най-тежката категория в тази възрастова група +70 кг., показа добра игра, но не успя да пребори конкуренцията и също взе бронз.


Камелия Игнатова, в категория – 45 кг при 11-13-годишните момичета, също спечели  бронзов медал.


Маргарита Геровска, участва при 11-13-годишните момичета в категория над 55 кг., където спечели третото място.


Доста силна конкуренция срещна Никол Кръстанова в своята възрастова група и категория и не успя да се запише с медал.


Завършилото първенство беше и официална квалификация за влизане в националния отбор на България за предстоящото през месец април Европейско в Италия. До края на този месец ще станат известни имената на всички наши таекуондисти, които ще започнат подготвителен лагер на 15 март в Благоевград.


В края на месеца предстои вторият етап от държавното първенство, след което ще има преборвания за включване в националния отбор за предстоящото Европейско, което ще се проведе през м. април в Италия.