В дните от 9 до 13 май се провежда дванадесетата Национална библиотечна седмица под наслов "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие". Инициативата се организира от Българска библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Фондация Глобални библиотеки - България и с подкрепата на Фондация „Америка за България“. 


По време на кампанията акцентът ще бъде поставен върху примери от успешни практики на български библиотеки, които със своите инициативи, програми и услуги вече допринасят за постигането на целите за устойчиво развитие.


Библиотека „Иван Вазов”- Ботевград също ще участва в кампанията.


До 16 май посетителите ще имат възможност да се запознаят със справочните и информационните възможности на библиотеката. 


„Аз вече чета в библиотеката” – под този наслов ще преминат посещенията на първокласници от ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ ”Васил Левски” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. 


Специален гост на библиотеката по време на Националната библиотечна седмица ще бъде Валентина Стоева – главен редактор на сайта detskiknigi.com, както и председател на фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Тя е носител на званията „Посланик на библиотеките“ и „Рицар на книгата“. Основен координатор е на единствената награда в България, в която децата ежегодно избират своята любима книга – „Бисерче вълшебно”. Срещата ще се състои на 15 май /понеделник/ от 17:30 часа. 


Достъпът до инициативите в библиотеката е свободен за всички нейни малки и по-големи читатели, както и за гражданите, които не са я посещавали до този момент.