Кубрат Пулев отпадна от олимпийския турнир по бокс в супертежка категория (над 91 кг) още след първия си двубой на игрите в Пекин. В сряда той загуби от шампиона на Панамериканската зона Оскар Ривас (Колумбия) с 5:11 точки.

Двайсет и един годишният колумбиец на практика реши двубоя още в началните 20 секунди - веднага след първия удар на гонга той обсипа Пулев с крошета и поведе в резултата с 3:0 точки. Така първата част премина напълно под диктовката на Ривас, който беше много по-бърз и прецизен при ударите си и поведе с 6:2 точки. Пулев стабилизира играта си през вторите две минути, но въпреки това те приключиха при равенство 2:2.

Третият и четвъртият рунд не донесе обрат, а Ривас дори успя да увеличи преднината си до 11:5. В средата на третия рунд българският боксьор с късо дясно кроше свали Оскар Ривас в нокдаун, но това нямаше значение за крайния изход на двубоя, а Пулев единствено спечели третия рунд с 1:0 точки.

Ривас е непознат за широката боксова публика в света. Въпреки това младият колумбийски боксьор е първенец от Панамериканските игри, където победи шампиона на Куба в супертежка категория и това говори достатъчно красноречиво за класата му. Освен това 21-годишният боксьор спечели убедително и олимпийската квалификация в този регион. В следващия кръг той ще срещне италианеца Роберто Камареле, който се наложи над Томашович от Хърватия с 13:1.