След отличното представяне на държавните първенства по олимпийско таекуон-до за кадети и деца, провели се преди две седмици в Ботевград, в събота състезателите на СК „СУНГ - РИ БОТЕВГРАД“ отвяха конкуренцията на провелия се в София международен турнир „Херея Оупън 2017“. Те спечелиха отборната купа при кадетите, разделиха отборното второ място при младежите и спечелиха отборното първо място в генералното класиране на турнира. В турнира участваха над 800 състезатели от 71 отбора от 6 държави.


При кадетите в кат. до 33 кг. Симеон Стайков не остави съмнение в превъзходството си и спечели убедително златото в категорията.


Иван Симеонов се премести от категория 37 кг. в категория до 41 кг. кадети. Въпреки че повечето му противници го превъзхождаха в ръстово отношение, благодарение на високия си спортен дух и изключително зряла в тактическо отношение игра, Иван надделя над всички и спечели златото в новата за него категория. В същата тази категория не можа да вземе участие една от звездите на клуба - Стефан Стаменов, който беше диагностициран с херния. Това стана броени дни преди състезанието.


При най-тежките кадети, Кристиян Златев и в трите си срещи прегази съперниците си, а на финала силните му удари отказаха гръцкия му съперник.


Блестящо представяне направиха и момичетата на клуба - Християна Христова и Никол Маринова. Хриси спечели златото в категория до 44 кг. кадети, а Никол стана "златна" при кадетките в категория до 47 кг. Двете се развиват изключително прогресивно и започват да доминират в категориите си, което означава, че шансовете да представят България на Европейското първенство за кадети тази година са реални.


В по-горната възрастова група при младежите, клубът се представи от Владимир Николов и Илиян Стайков.


След бронзовия медал от Молдова, Влади Николов спечели златото в категория до 55 кг. На финала той надигра Димитър Петров от софийския "Рамус", от когото загуби на държавното първенство за младежи до 21 г. по-рано тази година. 


За да не остане по-назад от брат си, Илиян Стайков стана шампион на турнира, спечелвайки златото в категория до 59 кг. 


Още един брат на състезател от клуба, Стефан Николов, който е по-малкият брат на Владимир Николов, спечели среброто в категория до 29 кг. деца. Това е едва второто състезание на Стефчо, но той има вече в актива си златен и сребърен медал.


Митко Стойнов спечели бронзовото отличие в категория до 45 кг. кадети. Митко участва за първи път в тази категория и очевидно изпитваше затруднения с по-мощните от него съперници.


Въпреки че не спечелиха медали, много достойно се представиха Николай Иванов при кадетите до 33 кг., Никола Иванов, при децата до 31 кг., Илиян Илиев при децата до 33 кг., Николай Драганов, Сашо Георгиев и Деян Стоянов. Илиян, който е брат на Цветолюб Илиев и продължава семейната традиция в таекуондото, заедно с Ники Драганов, Сашо и Деян за първи път участваха в по-горния клас А при децата, което се отрази на класирането им. Но те се адаптират бързо и на следващото състезание резултатите ще бъдат други, коментираха от ръководството на клуба.