На 13 април приключи тридесет дневния подготвителен лагер на българските състезатели, които ще участват в предстоящото европейско първенство по таекуон-до ITF в Словения. Надпреварата  се провежда в Копер в периода 17-21 април. Българската федерация по таекуон-до ITF  изпрати 86 състезатели във всички възрастови групи – момчета, момичета, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени и ветерани. 


Заявка за участие са подали общо 752 участници от Стария континент. Конкуренцията ще бъде изключително сериозна. България ще има и 6 съдии на първенството. Между тях е треньорът на ботевградският Таекуон-до клуб “Таек-кион” Борислав Витков.


Заедно с треньора заминаха и 4 негови състезателки, които са част от националния отбор на България. Това са Цветелина Георгиева, Никол Кожухарова, Виолина Белякова и Камелия Игнатова.


Състезанието ще включва дисциплините форма, спаринг, силов тест и специална техника, като България ще има представители както на индивидуално, така и в отборните надпревари.