Един от администраторите и основните идеолози за създаването на botevgrad.com - Иван Гавалюгов, бе в компанията на баща си Александър и сина си Сашко. Двегодишният фен гледаше с интерес през цялото време и нищо чудно след години да бъде една от звездите на "Балкан". Той има баскетболната закваска не само от баща си Иван, който дълги  години бе основен играч на "зелените", а преди това стана шампион с юношите старша възраст заедно с Илия Станков и Иван Коцев. А и от майка си Стефка, която до неотдавна носеше екипа на шампиона "Лукойл Нефтохимик". Там играе леля му - националката Радостина Славова, а двете са дъщери на големия наш баскетболист Венци Славов, който за съжаление вече не е между нас.

Две от големите звезди на първия шампионски тим на "Балкан" от 1974 година - Богомил Чанев и Марин Романски, изгледаха контролата със "сините". По стар тертип те не седяха на трибуните, а наблюдаваха прави изявите на значително по-младите си колеги. Марин Романски все още  е здраво свързан с баскетбола, той е треньор на кадетите на правешкия  "Сити Юнивърсити", докато Чано идва рядко на мачове и след пенсионирането си се е отдал на страстта си - риболова.

На трибуните бе и Адриян Георгиев - един от хората, които помагаха финансово доста активно в кризисните години на "Балкан" от началото до средата на 90-те. От години Анчо има солиден бизнес  в столицата на бившата съветска република Узбекистан.