На 24 ноември "Капитал" събира представители на бизнеса, правителството и местната власт, за да разбере каква е визията им за развитие на София област.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще открие форума. Той ще разясни концепцията на Националната програма за финансиране на общински проекти, заложените в проектобюджета на министерството политики и приоритети за 2024 г., както и какво предстои да се случи с подадените концепции за Интегрирани териториални инвестиции по Програмата за развитие на регионите.
В бюджета за следващата година на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са заложени над 100 млн. лв. за проектиране на важни пътни проекти. В рамките на събитието ще разберем от министър Цеков кои са те и каква част са в София област.
В първия дискусионен панел ще участват  представители на бизнеса от различни ключови за региона сектори: Любомир Хърсев, финансов и административен директор и член на борда на директорите на "Лидл България", и Христо Кисьов, мениджър продажби, TRANSPRESS, Георги Червенков, управител на "Агролоджик" и др.
Във втората част от програмата са включени кметове от Софийска област – Иван Гавалюгов, Ангел Джоргов /Самоков/, Трайко Млаеднов /Костинброд/. В дискусията ще вземе участие и Юлиян Леков, областен управител на Софийска област.
Събитието ще може да се следи и онлайн на живо в Youtube канала на "Капитал", на Capital Live, както и на Facebook страницата на медията.