Съдия-изпълнител продава терена на "Чавдар"


Ангел Станиславов Стойчев - човекът, който през 2004 г. купи 157 дка от площадката на бившия завод за автобуси „Чавдар“, е най-големият длъжник на община Ботевград. За имота си той не е плащал данък сгради и такса смет, като дългът му нарасна до 800 000 лева. 


Междувременно от 48-те сгради на площадката, които бяха негова собственост, не остана и една тухла. Първо бе разпродадено оборудването, после извадено желязото от панелите и сградите рухнаха една по една.


От 2011 година община Ботевград започна да води съдебни дела срещу Ангел Стойчев. Те приключиха с осъдителна присъда в полза на общината. В момента теренът на „Чавдар“ е обявен за продажба от държавен съдия - изпълнител, за да бъдат удовлетворени вземанията на общината.


Според неофициална информация от общината към терена има проявен инвеститорски интерес. Сключването на сделка обаче се затруднява, тъй като в терена има и около 10% собственост на държавата в лицето на областния управител. От общината са направили искане до областния управител да даде съгласие за продажба на терена. Засега обаче отговор няма, а междувременно областният управител Илиан Тодоров обяви, че спира продажбите на държавни имоти.