Днес беше даден официален старт на първото издание на Коледен фест 2022. Той се провежда в арт пространството пред Туристически информационен център - Ботевград. На откриването присъстваха Борис Борисов – зам.-кмет на Община Ботевград и Стефка Граматикова - секретар.


В пространството са разположени щандове с коледни артикули, изработени от талантливи местни занаятчии. Всеки посетител може да закупи предмет за спомен или за подарък  на любим човек. Изборът е голям - бижута, ръчно изработени детски играчки, коледни украси, картини, керамични изделия, свещници и други.


Щандовете на Коледен фест 2022 са отворени за посетители от 12 до 20 часа на 20, 21 и 22 декември.


„Когато решихме да организираме коледен фестивал, всички служители на ОП „Туризъм“ бяхме единодушни, че Коледа няма да е същата, без дори и една сторена добрина. Кога, ако не сега, е време да отворим сърцата си да подадем ръка за подкрепа. И така, съвсем логично, решихме първото издание на феста да има и благотворителна цел, насочена към едно слънчево дете и един всеотдаен баща – Кристиян и Никола Марчовски от Врачеш. Нашият стремеж е да превърнем Коледата на едно семейство в необикновен и незабравим празник.“ – каза при откриването на коледната проява Силвия Маринова – директор на ОП „Туризъм“. Тя отправи благодарност към магазини „Фантастико“, „Биовет“, Сладкарница „Козаро“, „Деси 92“, Ресторант „Черното лале“ и „Яблена Натура“, които са предоставили вкусни хранителни продукти, а приходите от тях, както и от продажбата на чай, и греяно вино, ще бъдат дарени на Кристиян.


Също така, с цел подпомагане на Кристиян и неговия баща, в трите дни на феста, от 14:00 до 16:00 часа, ще се проведат творчески ателиета. Със съдействието на педагози от детска градина „Детелина“ – Врачеш, всички желаещи малчугани ще могат да изработят коледни картички, тематични сувенири и глинени фигурки. Таксата за участие е 5 лв., като събраните средства също ще бъдат дарени за каузата „Да помогнем на Кристиян!"


Дарителската сметка на Кристиян Николов Марчовски е BIC:UBBSBGSF IBAN:BG18UBBS80022031037150