Повече от 100 деца дойдоха на градския открит басейн, за да се включат в първото занимание от инициативата „Весело лято в Ботевград”. Под ръководството на Поля Велчева – рехабилитатор, те участват в забавни игри и правят упражнения във водата. Водните занимания се провеждат на фона на подходяща музика, което ги прави още по-приятни. 


За безопасността на децата са осигурени трима спасители от Общинско предприятие „Балкан”. Това съобщи директорът на структурата Михаил Михайлов, който също дойде на откриването на инициативата. За участниците във водните игри се грижат и четирима ръководители, осигурени от общината. 


Днешното занимание ще премине в рамките на два часа. В него участват деца до 14-годишна възраст. Най-малкият участник е на 4 години и е с придружител. За децата от 5 от 8 години се изискваше декларация за съгласие от родител/настойник. 


„Към момента общо 150 деца са се записали за участие в различните прояви на инициативата „Весело лято в Ботевград”. По принцип няма ограничения за общия брой на участниците, но все пак някои от заниманията са за по-ограничен брой деца, като например скаутските, които ще се проведат утре – 14 юли, от 10 часа в градския парк”, съобщи Милена Христова – главен експерт „Култура” в Община Ботевград - организатор на инициативата за деца и ученици.  


Припомняме програмата на „Весело лято в Ботевград”: http://botevgrad.bg/news/view/veselo-lyato-v-gradabotevgrad-2017-383


Основната цел на инициативата е да ангажира част от ваканционните дни на децата с полезни и забавни занимания.