Етаж от бившия Младежки дом в центъра на Ботевград ще бъде преустроен в Център за обществена подкрепа с капацитет 100 места. Така предвиденото преустройство осигурява достатъчно просторни и добре оразмерени помещения, които да бъдат обзаведени съгласно изискванията, да осигуряват комфорт и лесно преминаване на потребители със затруднена мобилност. Помещенията са с добра осветеност, естествена вентилация и с възможност за монтиране на необходимите инсталации за нормалното функциониране на обекта, пише в обявлението на общината за инвестиционно предложение „Подай ръка”, публикувано на нейната интернет страница. 


Такива центрове вече функционират в редица общини на страната. Ползватели на социалните услуги са деца в риск и техните семейства, самотни или непълнолетни майки, семейства, изпаднали в трудни житейски ситуации и други. 


За да осигури средства за ремонт, обзавеждане и оборудване, необходими за създаване на социалните услуги Център за обществена подкрепа и за Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, община Ботевград ще кандидатства с проектно предложение  по процедура „Подкрепа за деинституционализация” на програма „Региони в растеж”.  


Общинската част в Младежкия дом представлява три обособени обекта, всеки от които със застроена площ от 1014.55 кв.м, 1452.74 кв.м и 1370.75 кв.м. В началото на 2016 година те бяха извадени от Програмата за управление и разпореждане с общински имоти и обявени за публична общинска собственост, което означава, че няма да бъдат предлагани за продажба. Тогава общината обяви, че ще търси възможности за финансиране на ремонтно-възстановителни работи в сградата, за да може да се използва по предназначени – за обществени, културни и младежки дейности.