Унгария е дестинацията, за която стягат куфари за второ поредно лято Иван Лилов и семейството му. За разлика от миналогодишното обаче, когато се насочиха към Сегед, сега Лилови потеглят в посока Дебрецен. От есента това ще бъде новият баскетболен дом за гарда от Ботевград, очарователната му съпруга Йоана и чаровната им дъщеричка Виктория.


През изминалия сезон Лилов се представи на висота в унгарския елит като завърши с показатели от средно 19,1 точки в 34 мача, което го превърна в четвъртия топреализатор на местната лига, според специализирания сайт за европейски баскетбол eurobasket.com.


Лилов бе избран за участие в унгарския Мач на звездите, а със Сегед достигна и до полуфиналите в турнира за Купата на страната. За него това ще бъде началото на трети пореден сезон в чужбина след като през 2015/2016 защитава цветовете на италианските Реджо Емилия и Киети.


Дебрецен е новак в унгарската първа дивизия и влиза в нея със самочувствието на отбор, спечелил титлата във втория ешелон и записал 17 победи и само 5 загуби за цялата състезателна 2016/2017 година.