Медии в Чехия съобщиха на 18 август, че  компания  ЧЕЗ, която в България притежава едно от трите електроразпределителни дружества, е получила няколко обвързващи оферти за бизнеса си в страната. В момента офертите се оценяват.
Преди няколко дни изпълнителният директор на компанията Даниел Бенеш обяви пред местни медии, че компанията ще реши до септември дали остава в България, или ще си продаде бизнеса.
 "В края на януари дружеството обяви, че проучва възможността да продаде българския си бизнес. Към момента има седем кандидата за покупката на активите на компанията. Това са базираната в Лондон, но с израелски собственик Elenilto, румънската Electrica, чешката Energo-pro, братя Атанас и Пламен Бобокови (собственици на "Приста ойл груп"), които са с водещ партньор турският инженерингов холдинг STFA Yatirim, собственикът на "Минстрой" Николай Вълканов, ТЕЦ "Бобов дол", който се контролира от Христо Ковачки, и търговецът на ток "Фючър енерджи" на Валентин Христов" - пише днес българският "Дневник".