В Програмата за разпореждане и управление с имоти – общинска собственост се създава нов раздел  “Общински имоти /сгради/, които Община Ботевград има намерение да премахне /събори/ през 2022 год., в който се включва столовата на бившето военно поделение. 


“Сградата е със сериозна данъчна оценка, но тя в изключително лош вид – функционално и конструктивно, пред срутване е“, обясни кметът Иван Гавалюгов пред местния парламент. Той съобщи, че през миналата година са проведени три търга за продажба на сградата, но не се явил нито един кандидат. 


“На следващата сесия ще предложим да се актуализира цената на земята и тя да бъде предложена за продажба без сградите, които ще бъдат съборени“, допълни градоначалникът. Той прогнозира, че събарянето може да струва 10 000 – 15 000 лева. 


Поземленият имот е с площ от 3 119 кв.м. Застроен е, сградата се състои от два свързани корпуса – двуетажен със застроена площ от 825 кв.м., построен през 1984 год., и едноетажен със застроена площ от 235 кв.м, построен през 1953 год.