Мъжкият баскетболен отбор на Балкан постигна победа и в петата си предсезонна проверка. Тази вечер  в Арена Ботевград зелените спечелиха срещу намиращия се на подготовка в Правец Арис Солун със 77-66.


Балкан водеше почти през цялото време, с изключение на няколко смени на водачеството в първата четвъртина. Най-голямата разлика бе 19 точки, като третата част завърши при 66-49 за домакините. Най-резултатни за победителите бяха Игор Кесар с 15 точки, Павел Иванов с 13, Брандън Фортънбъри с 12, 10 отбеляза Радослав Кочев, с 9 и Дивон Уошингтън, 8 има Румен Василев, 7 вкара Девън Брукс, 3 добави Венци Петков.


За Балкан не играха Христо Захариев и Дейвид Хоутън, на които бе дадена почивка.


Арис е в самото начало на своята предсезонна подготовка. Тимът, воден от легендарния Панайотис Янакис, пристигна в Правец на 29 август и набляга предимно на физическата и кондиционна подготовка. Жълтите разчитаха само на единия от чужденците си - 206-сантиметровият Диметрис Морант. Вчера в Правец пристигна високият 198 см американски гард Кайл Уивър, той бе в Арена Ботевград, но не взе участие в мача. Очаква се и третият янки Брент Петуей. В състава са класни и перспективни гръцки баскетболисти, като Константинос Алтинис, Димитриос Флионис, Андреас Третяков, Зисис Сарикопулос, Панайотис Василопулос, Стелиос Полианитис.


Във вторник Балкан заминава за Белград, където на 5, 6 и 7 септември ще изграе нови три контроли с отбори от сръбската столица.