На мода излизат малките гърди. Така поне твърдят от Асоциацията на американските пластичните хирурзи. Данните се позовават на заявките на клиентките за пластична интервенция.


 


Повечето жени вече предпочитат скромния бюст на Тейлър Суифт например пред пищните форми на Ким Кардашиян. Това пише в-к "Ню Йорк Таймс, предава БТА.


От 2006 г. операциите за увеличаване на гърдите са най-популярни, като клиентките са готови да заплатят най-малко 4000 долара за чифт нови гърди. 


 


Но въпреки увеличения брой интервенции, средният размер на желаната чашка намалява. Хирурзите обясняват тенденцията с факта, че дамите се стремят да изглеждат колкото е възможно повече с естествен бюст.


 


Не е малък броят на клиентките, които повторно лягат под скалпела, за да намалят гръдната си обиколка и да се освободят от обемистите импланти, които са си сложили по-рано.


Малкият бюст


 


Според лекарите от Манхатън, модата на малкия бюст е била наложена най-вече от социалните мрежи. Сега трендът е на атлетичните девойки, редовно занимаващи се със спорт и със здравословно хранене.


За намаляване на пищните гърди към операции пристъпват и куп звезди, които по естествен път са били надарени от природата. Модата на бюстовете със среден размер е засегнала и производителите на дамско бельо.Днес големите марки се ориентират към подчертаване на сексуалността на гърди от втори и най-много трети размер. Подобен размер на чашката има Кендъл Дженър, която наскоро стана новото рекламно лице на луксозна марка бельо.