В рамките на „Седмицата на пожарната безопасност“ днес в ДГ „Иглика" в Ботевград се проведе демонстративно занятие за гасене на пожар и провеждане на аварийно-спасителни дейности. Упражнението бе реализирано съвместно от персонала на детското заведение и пожарникарите от РСПБЗН – Ботевград. 


След подаден сигнал за пожар, възникнал в детска градина „Иглика”, децата от две групи - трета и подготвителна, бяха евакуирани в двора за една минута и 55 секунди. Четирима пожарникари пък „потушиха“ огъня в помещението за по-малко от три минути. За щастие това се случи само на игра. В знак на благодарност малчуганите от двете „спасени“ групи поздравиха присъстващите служители на местната пожарна с тематични песни и стихчета.


Демонстративно занятие бе зорко следено от началника на РСПБЗН – Ботевград - главен инспектор Тодор Тодоров, мл.инсп. Пламен Александров, както и от инсп. Ивайло Диков от РДПБЗН – София.


За децата от детската градина бе голямо забавление да видят на живо пожарна, да се качат в нея и да се снимат с каските на пожарникарите.


„Седмицата на пожарната безопасност“ се провежда в РСПБЗН – Ботевград по повод 14 септември - професионален празник на служителите в Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.