Проект Правна информация в библиотеката – втора фаза – септември - ноември – 2017 – Ботевград


Съвсем нова, полезна услуга предоставя библиотека „Иван Вазов” при НЧ „Христо Ботев 1884” на гражданите на община  Ботевград. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие.


Изправени сте пред правен казус, който трябва да разрешите? Но не знаете от къде да започнете? Нямате средства за скъпи юридически консултации? Библиотека „Иван Вазов” при НЧ „Христо Ботев 1884”, Ботевград ще Ви насочи как да се справите с юридическите проблеми, които имате.


Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България. 


Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на: lib_botevgrad@abv.bg, както и на място в библиотека. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.


В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.