Въпреки неприятното, студено и ветровито време, не бяха малко хората от Етрополе, които дойдоха на централния площад, за да отбележат 22 септември – Деня на независимостта на България.
Празникът започна с изпълнение на Читалищната духова музика.
Под звуците на Химна на РБългария, който съставът изпълни, беше издигнат Родния трибагреника.
Слово по повод Деня на независимостта изнесе Росица Иванова – н-к отдел към Общинска администрация.
Цветя в знак ни признателност бяха поднесени пред Паметника на загиналите във войните етрополци от кмета Димитър Димтров и председателя на Общинския съвет Марин Маринов,  Местна коалиция „Етрополе”, ОбС  на БСП, ПП ГЕРБ, СУ „Христо Ясенов”, Исторически музей, РК „Традиция”, ОУ „Христо Ботев” – Етрополе,  ОУ „Христо Ботев” – Лопян, Народно читалище „Тодор Пеев-1871”, Районна потребителна кооперация, Български антифашистки съюз, Демократичен съюз на жените.
Концертът, който беше изнесен на цетралния площад, включваше Празничен рецитал от ученици на СУ „Христо Ясенов” и изпълнения на самодейните състави при НЧ „Тодор Пеев-1871” Трио „Романтика”, Певческите състави „Оренда” и „Етротон”, най-малките изпълнители на ФА „Балканска младост”.
Последната песен на Вили Рай с танцьори от Балканска младост” накара много от присъстващите да се хванат на нашенкото си българско хоро.
За прекрасните изпълнения, самодейците и ученици бяха наградени с прекрасна кошница с цветя от Димитър Димтров и Марин Маринов.
Водещ на празничното мероприятие беше Иван Чиков.
Звук и музика: Евгени Овчаров.