Павел Иванов:  Имахме комфортна преднина. На полувремето си казахме, че мачът не е свършил и че трябва да излезем още по-мобилизирани и да затворим мача в наша полза. Мисля, че първите две-три минути на третата част го направихме, но след това просто сякаш загубихме концентрация, станахме много меки в защита и допуснахме лесни точки. В същото време няколко пъти пропуснахме да вкараме  и след като разликата падна, стана много трудно на се върнем.


 


Небойша Видич:  Номер 15 Чаба Ференц - той има средно по 10 точки в първенството на Унгария, а днес ни вкара 22, има 6 от 9 за три точки. Но ние му позволявахме това. Всички останали на практика бяха под контрол. Холинс ни вкара 2 от 4 зад дъгата. Не знам защо номер 15 ни вкара 6 от 9, тъй като ние се бяхме подготвили за неговата игра. От друга страна, ние отново не стреляхме добре от тройката, имаме едва 20 процента, и то при доста резонни стрелби. Бяхме много зле тази вечер в това отношение. На полувремето казах, че гостите са доста по-добър отбор в сравнение с това, което играха през първото полувреме. След началото на третата част се пообъркахме и лека-полека изчезна нашата идея за игра. Проблемът бе, че загубихме и фокус и падна интензивността на нашата игра. Това е, което се случи.


 


Гашпер Поточник, треньор на Егис Кьорменд: Първото полувреме не играхме на необходимото ниво. Нямахме необходимата енергия, не се борехме достатъчно. Но това не бе всичко. Те ни взеха няколко борби в нападение, след които отбелязаха точки, имахме проблеми и със защитата. През второто полувреме променихме доста неща. Основното бе в играта един на един, играхме с коренно променена интензивност и на полето вече изглеждахме като отбор. И борбеността на нашите играчи, както и показаният от тях характер, доведе до победата. Що се отнася до високият ни процент от тройката /44% - 11 от 25/, това се дължи най-вече на добрите позиции за стрелба, които създавахме.