Национално турне, с най-новото заглавие в своя афиш – мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“, започна преди месец Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” - Велико Търново. Спектакълът се играе за първи път в България. Мюзикъла ще гостува и на сцената на НЧ „Христо Ботев 1884“.


На 15 ноември – сряда, от 18:30 часа комедията ще бъде представена и пред ботевградска публика. Либретото е по оригиналния текст на Добри Войников, в което умело е вплетена музиката на Дечко Таралежков. Режисьорът Борис Дюлгеров похвали оригиналното хрумване на Музикално-драматичния театър да спре своето внимание върху творбата на възрожденеца в създаването на мюзикъл. 


Мюзикълът „Криворазбраната цивилизация“ е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на театъра. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а като Злата на сцената излизат Миряна Калушкова и Валерия Пейчева. В образа на Анка се превъплъщава Полина Петкова, а Милен Иванов е Маргариди.


Билетите за мюзикъла са с цена 8, 10 и 12 лева.