Боклукът на София да бъде преместен в Банкя. Тази авангардна идея е лансирана от Дискусионния клуб за младежка социална политика към БСП.

Младите социалисти съветват кмета Бойко Борисов да отглежда гербери върху балите с отпадъците на софиянци.

"През тази година изтече договореният 3-годишен срок за съхранение на балите с боклука и общината отдавна трябваше да има вариант за действие. Вместо това кметът започна да дозапълва сметището в Суходол, но не потърси сметка от тези, които прибраха парите за неизвозеният, но фактуриран през годините отпадък", казва Николай Белалов, председател на клуба.

Той допълва, че сега общината очаквала правителството да реши проблема с боклука. "Истината е, че за разлика от компетентните кметове г-н Борисов нито е наясно колко е отпадъкът в София, нито какво точно е съдържанието му, нито по каква технология ще го преработва", казват от клуба.

"В тази връзка предлагаме Правителството да насочи балите на определен адрес в гр.Банкя, където г-н кмета при наличието на значително количество биологични съставки в отпадъка спокойно може да отглежда върху тях ГЕРБери", съветват от ДКМСП.

Според тях герберите можело да се посадят покрай южната дъга на околовръстния път, край магистрала "Люлин" и дори до използваният от него маршрут "Мизия".

Секретарят на ДКСМП Борис Цветков още веднъж припомни случая, при който след некачественият ремонт на бул. "Цариградско море" кметът на София обеща да не плаща на "Пътища и съоръжения" и да го преасфалтира. "До неотдавна, когато се оказа, че без това да е извършено г-н Кмета е възложил други обекти на същата фирма", допълни той.