Снощи в Ботевград пристигнаха за пробен период триба баскетболисти от Сърбия. Това са гардовете Горян Латифич и Марко Попадич и крилото Небойша Ристич.

Днес тримата се включиха в първата тренировка на "Балкан". След едноседмичен пробен период старши треньорът на "Балкан" Георги Младенов ще преце колко и кои ще останат в отбора за новия сезон.

С най-богата баскетболна кариера е Горян Латифич (вдясно на първата снимка). Той е роден през 1977 г. и е висок 191 см. Играл е в няколко чужди пъвенства, като тези на Германия, Белгия, Швейцария, Гърция и Кипър. През сезона 1999/2000 г. е бил съотборник на Дечо Коешинов в белгийския Атомик Брюксел. Последния сезон бе в гръцкия Ета Ергтонис. Наскоро получи словенско гражданство.

Небойша Ристич (на втората снимка) е връстник на Латифич и е висок 194 см. Последно игра в отбора от втора сръбска лига Пролетер Зренянин. Освен че е бил топреализатор на отборите, в които е ирал досега - Раднички Белград, Смедеревски път и босненския Звроник, Ристич е иключително отборен ирач.

Най-младият от тримата сърби е плеймейкърът Марко Попадич (влязо на първата снимка). Той няма още 19 години - ще ги навърши на 30 август.  Млазокът е рожба на юношеската школа на Цървена везда, където игра в последните 6 сезона. От януари тацзи година бе в мъжкия тим на черногорския Морнар от град Бар.

С тримата сърби трябваше да пристигне още един техен сънародник с хърватски паспорт - високият 207 см Душан Мажибрада. Очаква се той да се присъедини към отбора в средата на тази сезмица. Ако не пристигне, ще се търси друг вариант за център.