С 3 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медали от Коледния турнир по олимпийско таекуондо, провел се на 17 декември  в зала "Колодрума" в Пловдив, младите състезатели на СК "Сунг Ри Ботевград" завършиха състезателната 2017 г. В последния за годината турнир взеха участие над 350 състезатели от страната.


Шампиони в своите категории станаха Стефан Стаменов, Митко Стойнов и Илиян Илиев. Златото в категория до 41 кг кадети е поредният успех за Стефан Стаменов, който само преди 3 седмици завоюва първото място и на турнира за Купата на Корейския посланик. Той надигра и тримата си съперници атрактивно и с лекота.


Митко Стойнов игра в нова, по-горна категория за кадети до 49 кг и спечели златния медал след много оспорвани битки. Като  особено във финалната среща срещу състезател на старозагорския клуб "Августа" градусите бяха много високи.


Трето злато в сметката на клуба донесе Илиян Илиев, който и в трите си срещи победи много по- опитни от него състезатели.


За съжаление, въпреки, че стигнаха до финалите по убедителен начин, Симеон Стайков, Николай Иванов, Християна Христова, Николай Драганов и Сашо Георгиев трябваше да се задоволят със сребърните отличия. Анализът на представянето им показва, че основната причина среброто да не бъде злато е натрупаната умора от натоварената откъм състезания втора половина на годината.

 

С бронзови медали са  Никол Маринова и Николай Начев. Никол изненадващо загуби от състезателка на "Тракиец" Пловдив, срещу която до момента имаше единствено победи. Николай Начев направи силно състезание, започна с хубава победа над опитен състезател от "Августа", но загуби полуфиналната среща в самия и край от състезател на "Ахил" и по този начин се осуети изцяло ботевградски финал в категорията. За наша радост, Стефан Стаменов "отмъсти" за загубата на Николай Начев..