Община Ботевград ще се включи в кампанията „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“, организирана от Българския кардиологичен институт, Националното сдружение на общините и с медийното партньорство на БНТ.


Над 150 кардиолози ще преглеждат безплатно в продължение на три месеца пациенти от 73 общини в страната. Инициативата е част от националната кампания за превенция на сърдечносъдовите заболявания, наречена „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“. Идеята на БКИ, НСОРБ и БНТ е насочена към населените места, в които няма постоянно работещи кардиолози.


Община Ботевград се включва в кампанията с осигуряване на помещение и организация на лицата, на които ще бъдат извършени безплатните кардиологични прегледи. Това ще стане на 18 и 19 януари от 9:30 до 15:30 часа в пенсионерски клуб на здравните работници /до общинска библиотека и клуб на инвалида/. За безплатните прегледи предварително са се записали 216 човека, като само 140 от тях ще бъдат прегледани сега – по 70 на ден. Останалата част от желаещите ще бъдат информирани лично за допълнителните дати през годината. Прегледите ще бъдат съобразени с графика на специалистите от Българския кардиологичен институт.