Съжалявам за грубия израз в заглавието, но той не е мой. Вметката е по повод писмото на момчетата от фенклуба на Балкан, с което изказват благодарност към домакините за създадената добра организация за първия полуфинален мач между Левски Лукйл и Балкан в зала Универсиада. Напълно разбираемо е, че те искаха да отдадат заслуженото на хората, които се бяха погрижили за тяхната безопасност преди, по време и след този мач. Което, всъщност, си бе тяхно задължение. Както и към безспорния жест на домакините да осигурят достатъчно билети за привържениците на Балкан без квотни ограничения.


 В писмото си обаче момчетата от фенклуба на Балкан не написаха нито дума за обидите, отправени към зрителите от Ботевград, т.е. към тях самите, от страна на агитката на Левски. (Именно на Левски, защото тази на досегашния Лукойл Академик в Правец, докато този тим съществуваше, бе съвсем незаслужено пренебрегвана, макар и не толкова голяма по численост. Но все пак бе повече от гръмогласните кресльовци със сини шалчета). Възгласите по посока на хората от Ботевград от рода на "Селяни, умрете!" и "Ако викате, ше ви шибаме", освен че са обидни и нецензурни, на всичкото отгоре бяха усилени от микрофона, включен към озвучителната уредба на залата. И кънтяха в ушите не само на двамата коментиращи мача, но и в ефир в цяла България. Звукът през усилвателя изцяло заглушаваше скандиранията на привържениците на Балкан. Което също бе част от организацията на мача. Хората със зелени шалчета, натикани като в кошара в едната част на залата, май не можаха да усетят това.


 Така че нашите момчета от фенклуба проявиха прекалена толерантност към една определена група от нетолерантни хора. Преобладаващата част от фенклуба познавам лично, повечето от тях са безкористни в подкрепата си на Балкан, правят я по чудесен начин. С две думи - страхотни са. За съжаление има и псевдофенове. Един от тях дори сам си приписва длъжности, стоейки прав зад отбора, без никой от клуба да му е делегирал това. И говори с играчи и ръководители все едно са му поне първи братовчеди. Като е съмнително  дали от неговата дейност полза има Балкан, или други клубове.


 Утре в Арена Ботевград от 18.00 ч. е вторият мач-реванш между Балкан и Левски Лукойл. Зелените трябва да стопят пасив от 11 точки, ако искат да играят на финала за трофея. Ще се опитат да го направят. Но отново ще имат нужда от голямата подкрепа на своите привърженици. Няма съмнение, че те ще им я осигурят. И то не само от хората от агитката, която пак ще задава тона.